Curriculum Vitae van Jeroen Smit

Druk het C.V. af

Personalia

Naam: Jeroen H. M. Smit.
Geboortedatum en -plaats: 17 december 1955, Drunen, Noord-Brabant.


Werkervaring

Mijn ervaring is veelzijdig en valt in twee hoofdgroepen uiteen:
- Webmaster / webredacteur / webontwikkelaar
- Journalist / (eind)redacteur / tekstschrijver

 • Ik ben van start gegaan als webmaster, webredacteur en webontwikkelaar. In die hoedanigheden heb ik de website (www.goc.nl) vier keer vernieuwd, het intranet van mijn huidige werkgever ingericht en beiden verder uitgebouwd.
  Het aantal bezoekers en page views is in die tijd meer dan vervijfvoudigd. Dat resultaat vloeit voort uit een doordachte webontwikkeling, usability onderzoek, projectcoördinatie, implementatie, onderhoud en evaluatie. De resultaten daarvan kunt u zien onder de knop projecten.

  Daarnaast heb ik nog een zevental website voor diverse opdrachtgevers vormgegeven, geprogrammeerd en gevuld met tekst en beeldmateriaal. Voorbeelden daarvan ziet u onder de knop web of design bij het onderwerp Projecten.

In de "oude" tijd van druk & papier heb ik veel (radio)journalistieke-, schrijf- en redactie-ervaring opgedaan in onder meer deze functies:

 • Journalist bedrijfsbladen Schuitema Food Retailers van september 1999 tot januari 2000.
 • Freelance medewerker productie AVRO radioprogramma "Thuis Op Twee" februari 1998.
 • Redactie tijdschrift "Twintig". Functies: coördinatie, productie, redactie, eindredactie, fotografie, lay-out en drukwerkbegeleiding. Tevens coördinatie persbeleid en public-relations en beheer fotoarchief "Twintig"/VVDM. Vanaf augustus 1979 tot augustus 1986.
 • Centrale redactie, provincie redactie, editiekantoor Boxmeer en stadsredactie Nijmegen van het dagblad De Gelderlander van maart 1977 tot juli 1979. Functies: eindredactie, verslaggeving, vormgeving en drukwerkbegeleiding 'aan steen'.
 • Freelance medewerker van het gesproken tijdschrift "Amsterdam op de band" voor blinden en slechtzienden in de regio Amsterdam. Functie: interviews en montage. Vanaf mei l987 tot de opheffing.


  Belangrijke free lance accounts:

 • Tekstbijdragen aan corporate image tijdschrift van Verlaat Systeembouw in Uden.
 • Northern Telecom (bijdragen corporate image magazine).
 • Educatief Centrum Rotterdam (pr en organisatie symposium alfabetisering).
 • WPK-Hoofddorp (verslagboek conferentie kindermishandeling).
 • Verslagboek emancipatie programma "Loopt Alles Op Rolletjes?" van S.B.D. Hoofddorp
 • Siemens Nixdorf Computers (bijdragen corporate image magazine).


Opleiding web-design

De cyberspace van het web verandert snel. Dat betekent voortdurend bijscholen om in contact te blijven met de nieuwste ideeën, toepassingen en ontwikkelingen. Dit continue proces gaat ook nu door met cursussen, seminars en studiedagen.

Zo heb ik zomer 2010 de opleiding Bootcamp Internet programmeren van de Competence Factory afgerond (xHTML, PHP, JavaScript, MySQL, SQL) met een diploma.

Maar eerst is het fundament van deze nieuwe richting gelegd met een omscholing van bijna een half jaar op de afdeling Multi Media van het CVMN (Centrum Vakopleidingen Midden-Nederland).

Tijdens de curusus web design kwamen de volgende applicaties aan bod:
Home Site 4.5 HTML-editor, Dreamweaver HTML-editor en authoring tool, Photoshop beeldbewerking, Illustrator (i.d.), Image Ready (i.d.), Shockwave (i.d.), WS-FTP, Quick Time VR, Flash-animatie, FileMaker Pro 5 database beheer.
We zijn ingewijd in de geheimen van: HTML, Tabellen, Frames, Stylesheets, Javascript, Internet techniek, Conceptdenken, Communicatie & team training. Als marktverkenning legden we enkele bedrijfsbezoeken af.
Daarnaast vormden de colleges Marketing een ander belangrijk onderdeel van de opleiding. Ik heb deze colleges erg interessant gevonden.
Afhankelijk van het programma zijn wij oppervlakkig of dieper op de verschillende onderdelen ingegaan.

Sinds 1986 maak ik gebruik van computers. Op die manier heb ik nog ervaring met de volgende andere programma's: MS-Word, WP 5.1(Windows), MS-Word for Macintosh, Masterfile, StopPress (DTP). Internetbrowsers (Netscape, Microsoft Explorer), e-mail programma's: (Eudora, Pegasus, MicroSoft Outlook, Hotmail)


Vooropleiding

 • Vakopleiding: Opleiding Webdesigner aan de afdeling Multi Media van het CVMN.
 • Vakopleiding: Leerling journalist bij het dagblad De Gelderlander in Nijmegen en het regiokantoor Boxmeer.
 • Schoolopleiding: Eindhovens Avondcollege, 1975-1976, diploma VWO.(Nederlands, Engels, Frans, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Economie I)
  Eckart College, Eindhoven, 1974-1975, diploma HAVO. (dito pakket)Motivatie

Ik heb een creatieve belangstelling gekoppeld aan een technisch inzicht. Ik maak uitstekend de slag tussen concept, ontwerp en uitvoering.

Ik houd van de uiteenlopende facetten van dit beroep. Van de ene kant helder formuleren en tegelijkertijd technische puzzels oplossen om deze content effectief te publiceren op internet.

Ik werk vasthoudend met inzet en doorzettingsvermogen en heb verantwoordelijkheidsgevoel. Ik ga daarbij efficiŽnt, geconcentreerd en methodisch te werk. Ik floreer in een team en ben collegiaal. Ik heb strategisch inzicht en opereer daarbij tactisch. Ik heb een brede belangstelling en ben daardoor ruim inzetbaar.


Diversen

 • Rijbewijzen: BE
 • Nationaliteit: Nederlandse


Vrije tijdsbesteding:

Fotografie, bioscoop/filmhuis, literatuur, toerschaatsen, (wereld)reizen, wandelen, fietsen, adventure games als Myst, Riven, Exile, Syberia, Schizm en Revelation.


Mijn telefoonnummer en e-mail adres:

Reacties, ideëen en suggesties zijn van harte welkom.