Opleiding web-design

De cyberspace van het web verandert snel. Dat betekent voortdurend bijscholen om in contact te blijven met de nieuwste ideeën, toepassingen en ontwikkelingen. Dit continue proces gaat ook nu door met cursussen, seminars en studiedagen.

Zo heb ik zomer 2010 de opleiding Bootcamp Internet programmeren van de Competence Factory afgerond (xHTML, PHP, JavaScript, MySQL, SQL) met een diploma.

Maar eerst is het fundament van deze nieuwe richting gelegd met een omscholing van bijna een half jaar op de afdeling Multi Media van het CVMN (Centrum Vakopleidingen Midden-Nederland).

Tijdens de curusus web design kwamen de volgende applicaties aan bod:
Home Site 4.5 HTML-editor, Dreamweaver HTML-editor en authoring tool, Photoshop beeldbewerking, Illustrator (i.d.), Image Ready (i.d.), Shockwave (i.d.), WS-FTP, Quick Time VR, Flash-animatie, FileMaker Pro 5 database beheer.
We zijn ingewijd in de geheimen van: HTML, Tabellen, Frames, Stylesheets, Javascript, Internet techniek, Conceptdenken, Communicatie & team training. Als marktverkenning legden we enkele bedrijfsbezoeken af.
Daarnaast vormden de colleges Marketing een ander belangrijk onderdeel van de opleiding. Ik heb deze colleges erg interessant gevonden.
Afhankelijk van het programma zijn wij oppervlakkig of dieper op de verschillende onderdelen ingegaan.

Sinds 1986 maak ik gebruik van computers. Op die manier heb ik nog ervaring met de volgende andere programma's: MS-Word, WP 5.1(Windows), MS-Word for Macintosh, Masterfile, StopPress (DTP). Internetbrowsers (Netscape, Microsoft Explorer), e-mail programma's: (Eudora, Pegasus, MicroSoft Outlook, Hotmail)


Vooropleiding